Varza la cuptor cu costita de porc

de SENO in Porc, 10 Oct 2011 | 14538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata maaaaare de costita de porc
  • 2 verze potrivite
  • 4 cepe
  • 1 gogosar urias
  • cateva linguri de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe,piper macinat
  • cimbru
  • vegeta
  • boia iute
  • 4-5 rosii
  • pasta de rosii
  • cateva foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor cu costita de porc:

Costita se spala bine si se pune intr-o tava sau un vas termorezistent la cuptor cu putin ulei si presarata cu sare,piper macinat,vegeta si boia iute.Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor vreo ora buna. Din cand in cand se mai stropeste carnita cu sosul pe care si-l lasa, iar cand e aproape gata se taie cateii de usturoi si se arunca peste carne si paharul de vin alb. Chiar la sfarsit se lasa 5 minute tava descoperita la cuptor ca sa prinda o crusta frumoasa.

Cepele se toaca si se calesc in ulei pana devin aurii impreuna cu gogosarul, apoi se adauga 2 cani de apa si se pune varza tocata. Se pun si rosiile decojite sau din conserva, pasta de rosii, foile de dafin, piperul boabe, sare, putina vegeta si cimbru uscat. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza scazuta cu carne afumata